Uitgaan en een bezoek aan het ziekenhuis in week 3!
Weer een week voorbij, Donderdag ben ik samen met Chester, Omar, Raymon en drie dames wezen eten en heb ik een beetje kennis met ze gemaakt. Na wat praten werden we uitgenodigd om met de dames een tour in de regio te maken ingeval van een mooi weekend. Helaas bleef dit uit aangezien dit weekend weer slecht was en de temperatuur daalde met af en toe wat regen. Zaterdag ben ik voor het eerst uit geweest in een club die PLUR heet, met z'n vijven zijn we met de taxi richten Hsinchu gereden. De taxi rit op zich was al een heel avonduur, met z'n vieren op de achterbank en een voor ons gevoel bijna afgebroken achter as reden we met 40 km/uur over de snelweg. Bij elke kleine ongelijkheid in de weg leek het wel alsof de auto door midden brak, uiteindelijk toch onze bestemming gehaald. Eenmaal aangekomen bij PLUR gingen we naar binnen met de lift naar de zevende verdieping. Omdat ik een buitenlander ben mocht ik gratis naar binnen net als mijn ‘stapgenoten' . Eerst even de sfeer proeven en we liepen naar binnen door een gang waar allemaal groene lazer stralen die uit de muur kwamen. De muziek was goed en ik kreeg er zin in, na een paar minuten terug gelopen om mijn jas op te hangen en het feest kon beginnen. Het bleek dat mijn stapgenoten niet zo van het dansen waren waardoor ik als enige los begon te komen. Mijn avond eindigend met een lange dans en een telefoon nummer ging ik tevreden terug richting campus. Voor ik naar bed ging nog even chillen bij een vriend van mij die buiten de campus woont en toen om 07:00 toch maar weggegaan. Nog even snel douchen en mijn keiharde bed begroeten. De volgende dag wakker worden laat in de middag en na mijn ontbijt meteen richting de sportschool om toch in vorm te blijven. Ook ben ik naar het ziekenhuis geweest om mijn Hepatitis B vaccine te halen en dat koste me een partij moeite! In de ochtend zoals het hoort niet te vroeg opgestaan, naar de kliniek op de school campus gegaan om even te informeren wat ik het beste kon doen. Natuurlijk sprak de vrouw in de kliniek geen Engels dus werd het handen en voeten werk. Toen begon het avontuur dan, samen met mijn kamer genoot ging ik op weg naar het ziekenhuis. Net de bus van 10:40 gemist moesten we wachten en gelukkig kwam er om 11:00 nog een bus die naar Hsinchu ging. Wij ingestapt en gaan, aangekomen in Hsinchu overgestapt in een andere bus. Uitstappen bij het ziekenhuis, ohnee! Te vroeg, lekker dan want de bus, (bus 16) rijd maar 1 keer in het uur. Wij zijn naar de super markt gelopen en wat te drinken gekocht om vervolgens naar het ziekenhuis te lopen en af en toe de weg vragen. Eindelijk aangekomen in het ziekenhuis begon onze tweede uitdaging, we moesten een nummertje trekken en wachten. We waren aan de beurt en toen moesten we uitleggen dat ik een vaccin wou voor Hepatitis B, bijna onmogelijk omdat de dame achter de balie geen Engels sprak en ze de stempel en de naam Hepatitis niet herkende. Uiteindelijk lukte het dan en een Engels sprekende man schoot ons te hulp. We werden naar de kamer van de doktor gebracht en moesten ca. 2 uur wachten tot het 14:15 was. Rustig gaan zitten en wachten dan maar, om 14:00 ging de kamer open en ik had bonnetje nummer 12. Nummer 12, ja dan ben je snel aan de beurt NEE niet dus! Locals spraken met de assistent van de doktor en werden zo binnen gelaten waardoor ik pas om 15;50 aan de beurt was. Ik mocht eindelijk naar binnen en kreeg een snelle check en een paar vragen te beantwoorden, met een verwijs briefje ging ik terug naar de balie waar ik eerst mocht betalen. Voor 603 TWD vond ik dat ik zeker niet mocht klagen aangezien de prik in Nederland twee keer zo veel kost. Door naar de prik kamer, nog even wachten op een andere patiënt en in 3 seconden was ik ingeënt! Al dat wachten voor 3 seconden ja het was me het dagje wel! Met een tour en een eventuele date in het vooruitzicht ziet komende week en dan toch rooskleurig uit ook al kan het weer in het weekend weer slecht worden. Ik geniet hier nog steeds van alles om mij heen en ga woensdag misschien voor het eerst uit in Taipei (als ik me daarvoor kan oplagen).
Dennis van harte gefeliciteerd! Hoop dat je een leuke dag hebt vandaag, zag al dat het weer in ieder geval niet tegen werkt! Proost op jou vanuit Taiwan!
Jasper, ik lees met veel bewondering en interesse jouw verhalen, good luck!
Hans (vader Dennis)
Jappie hartstikke bedankt! En je verhalen zijn leuk man! En beter dat je het zo naar je zin hebt!